De 4 största trenderna inom spelbranschen att hålla utkik efter

I och med lanseringen av Xbox Series X och PS5 kommer spelbranschen utan tvekan att bevittna stora förändringar under de kommande fem åren. Esports gaming är en annan trend som tar branschen med storm. Flera rapporter om olika turneringar och evenemang rapporteras regelbundet på Notícias de esports no brasil. 

 

Nästa generations hårdvara är dock inte den enda trenden inom spelindustrin som är värd att hålla utkik efter. Det finns många avgörande trender inom spelindustrin som kommer att förändra sättet som människor interagerar och spelar sina favoritspel på inom några år. I det här inlägget kommer vi att titta på de fyra största trenderna inom spelindustrin som fans kan hålla utkik efter.

 

  • Ökad mångfald i spelvärlden

 

Även om de flesta mobilspel tilltalar kvinnor är det ett känt faktum att gamers är mestadels män. Den senaste trenden är dock att fler kvinnor tar över Esports, PC- och konsolspel. Den senaste trenden visar att uppskattningsvis 45 % av spelarna är kvinnor, vilket innebär att fördelningen mellan manliga och kvinnliga spelare stadigt närmar sig 50-50. 

 

Inte bara det, branschen börjar uppmärksamma könsrepresentationen i spel. Många spelutvecklare gör nu kvinnor och minoriteter framträdande i den virtuella värld de skapar.

 

  • Nya datorspelplattformar utmanar Steam

 

För närvarande uppskattas värdet av datorspelsindustrin till 35 miljarder dollar enligt rapporter. Tidigare ägdes datorspelsmarknadsandelen till övervägande del av Steam, marknadsplatsen Valve. Dominansen återspeglas i den höga andelen spelutgivare som har sina spel på Steam-plattformen. Anledningen till detta är enkel. 

 

Steam hade fördelen av att vara först på plats och är en av de första spelplattformarna där spelarna bläddrar, förhandsgranskar, köper och spelar spel. Idag kommer nya plattformar som utmanar Steam. En av dem är GOG, en plattform som erbjuder äldre spel som inte finns på Steam samt vanliga utgåvor.

 

  • Molnspelandet expanderar

 

Cloud Gaming löser de problem som är förknippade med att köpa spel online. Istället för att ladda ner spel, vilket kan ta timmar, eller leta efter hårdvara av större storlek som kan rymma storleken på ett spel, kan du streama det i realtid. 

 

Det är vad Cloud Gaming erbjuder. Det kräver inte att man laddar ner något spel och fler konsumenter antar detta sätt att få tillgång till spel.

 

Nästa generations konsoler kommer att fortsätta kämpa om marknadsandelar

 

Efter lanseringen av Xbox Series X och PlayStation 5 är det uppenbart att dessa två konsoljättar kommer att fortsätta slåss om övertaget och en större marknadsandel. 

Även om det är omöjligt att förutsäga vinnaren i den här omgången av konsolkrig är sanningen att spelarna kommer att fortsätta att få en bättre spelupplevelse. Dessa två jättar kommer tillsammans med Nintendo Switch att fortsätta att forma trenderna inom spelindustrin under några år framöver.

 

Slutsats

 

Detta är de trender inom spelindustrin som är värda att uppmärksamma. Även om dessa trender är viktiga är det viktigt att nämna att spelindustrin är dynamisk. Nya spel som drivs av ny teknik kommer in på marknaden och kan komma att förändra utsikterna för branschen inom de närmaste åren.

Leave a Comment