De 5 mest populära Esports-spelen 2022

Rpg game shop menu panel with medieval weapon, swords, axe and shields in metal frames. Cartoon vector fantasy adventure graphic design elements, ui or gui warrior weapon items for sale with price

Populariteten av videospel ökar varje år eftersom fler spelare utforskar den virtuella spelvärlden för att hitta fler äventyr. Det är därför inte förvånande att videospelsindustrins intäktsgenerering har överträffat musik- och filmindustrin. 

 

Intressant nog tar spelarna spelandet längre än bara en hobby. En ny generation av spelare tar upp verksamheten professionellt. I dag finns det många professionella spelare inom e-sporten som tävlar mot varandra om höga prispengar. 

 

Internet översvämmas regelbundet av Esports notícias som täcker olika Esports-turneringar och evenemang över hela Internet. 

 

Vilka är de mest populära Esports-spelen?

 

Även om det finns många genrer och varianter av esportspel med stor popularitet finns det några som har förblivit konstanta när det gäller popularitet genom åren. Här är de högst rankade Esports-spelen som du kan hitta under 2022, utan särskild ordning.

 

1. League of Legends

 

Det här är ett strategispel i realtid där två lag tävlar mot varandra i ett klassiskt MOBA-spel. Varje lag består av fem personer som väljs ut från över 150 varierande valbara mästarkaraktärer. 

 

Varje utvald lagmedlem väljer en av de tillgängliga rollerna, som är Toplane, Attack Damage Carry (ADC), Juggler, Support och Midlane. Spelet är en flerspelarstridsarena online med över 7 130 professionella spelare som är anmälda till spelet. Det släpptes för första gången 2009 av Riot Games.

 

2. Counter-Strike: Global Offensive

Detta är ett annat klassiskt strategiskt förstapersonsskjutspel. Det involverar två lag med fem spelare som tävlar mot varandra i rollerna som terrorister och antiterrorister. Counter-Strike: Global Offensive har två spelscenarier där lagen får olika uppdrag. 

 

Dessa spelscenarier är gisslanräddning och bombdumpning. Över 10 000 professionella spelare har anmält sig till spelet. Det släpptes 2012 av Valve Corporation.

 

3. Dota 2

 

Dota 2 liknar League of Legends på vissa sätt. Det är en MOBA Map och följer samma spelupplägg. Det har tilltalande grafik och ett mer taktiskt och mindre mekaniskt fokuserat spelupplägg. 

Spelarna har över 110 hjältar och flera spelbara roller att välja mellan. Sedan Dota 2 lanserades 2013 av Valve Corporation har det blivit ett av de mest populära Esports-spelen i branschen.

4. Fortnite

 

Fortnite har en enkel mekanism. Det innebär att 100 spelare tävlar mot varandra på en stor karta och den sista överlevande vinner spelet. Det här spelet skiljer sig ganska mycket från andra Battle Royal-titlar på grund av dess speciella fokus på att bygga strukturer och förvärva 

olika resurser. Det släpptes 2017 och har för närvarande över 4 000 professionella spelare.

 

5. Overwatch

Overwatch utvecklades av World of Warcraft-utvecklaren Blizzard Entertainment 2016 och kombinerar MOBA och förstapersonsskjutare. Spelarna har möjlighet att välja mellan ett stort antal karaktärer för olika roller. 

 

Varje karaktär har fyra olika förmågor och vapen, vilket gör det möjligt för dem att överlista sina motståndare. Spelet har för närvarande över 3 000 professionella spelare som är registrerade i spelet.

 

Slutsats

 

Även om videospels popularitet ständigt förändras är Battle Royale och MOBA fortfarande toppalternativ för esportspelare, vilket kan ses i listan över de fem bästa spelen i branschen. Fler spel kommer att släppas i framtiden och spelarna måste anpassa sig när de tävlar i turneringar om det högsta priset.

 

Leave a Comment