Robert Cooke utses till verkställande direktör och koncernchef för The Star

Robert Cooke har utsetts till verkställande direktör och koncernchef för Star Entertainment Group, meddelade företaget idag till Australian Securities Exchange

 

Kombination av färdigheter, förmågor och egenskaper 

 

Den ledarsökning som spelkoncernen genomförde med hjälp av Spencer Stuarts tjänster, och som fann ett antal kvalificerade kandidater för att leda företaget, har avslutats med utnämningen av den tidigare verkställande direktören för Tatts Group, Cooke, till Star Entertainment Group.

 

Styrelsen för Star kom fram till att Cooke var den “bästa kandidaten” efter att noggrant ha bedömt alla sökande, eftersom hon hade en lämplig kombination av kompetens, erfarenhet och ledaregenskaper. Cooke kommer snart att tillträda sin tjänst, i avvaktan på myndighetsgodkännande. 

 

Cooke uppgav att hans främsta prioriteringar skulle vara att säkerställa verksamhetens fortsättning genom ett grundligt förnyelseprogram och att dra nytta av de omvandlingsmöjligheter som finns i de utvecklingsprojekt som redan pågår eller är på planeringsstadiet i sydöstra Queensland, särskilt med tanke på de kommande olympiska spelen år 2032. Cooke uttryckte sin glädje över att kunna återvända till spel- och hotellbranschen, där han tillbringat större delen av sin yrkeskarriär.

 

Ben Heap, tillfällig ordförande för Star, utvecklade Cookes meriter som gynnade honom i urvalsprocessen genom att lyfta fram hans pålitlighet, respekt från branschen och breda expertis som verkställande direktör. 

 

Utveckling och omvandling 

 

I Cookes senaste befattning fokuserade han på riskkultur, kulturell anpassning och medarbetarengagemang samtidigt som han drev en avsevärd transaktionstillväxt under en fyraårsperiod på den australiska banken och fintech-tjänsteföretaget Tyro Payments. 

Innan Cooke tog över som vd för Tyro Payments ledde han ett omfattande omvandlingsprogram på Tatts Group och arbetade med att förhandla fram licensavtal med ett flertal delstatsregeringar. På Wotif.com hjälpte han till att etablera en marknadsledare under en tid av turbulens i hotellbranschen.

 

Under 2015 började Star bygga en ny byggnad vid Queen’s Wharf, som ligger på norra stranden av Brisbane River. På grund av Queenslands regerings utredning av företaget är dock projektets lönsamhet i fara, liksom kasinooperatörens licens i Sydney efter att det konstaterats att företaget brutit mot lagen om olagligt spelande i New South Wales.

Leave a Comment