Tips för att spela på ett säkert sätt

Om du bestämmer dig för att spela, kan du vara säker om du följer de här förslagen. 

 

  1. Undvik att betrakta spelande som ett sätt att generera inkomster. 

Anläggningen använder spelande som en inkomstkälla. Det är inte tänkt att fungera tvärtom. Du kommer så småningom att spendera mer pengar än du tjänar! Se det som underhållning att spendera pengar på spel som du skulle spendera pengar på en biobiljett. 

 

  1. Använd endast vad du har råd att förlora.

När du satsar Håll dig till din veckobudget för underhållning och undvik att använda den till telefon eller hyra.

 

  1. Bestäm en förutbestämd budget. 

Innan du börjar spela ska du bestämma hur mycket du har råd att förlora. När det är slut är det slut! Om du lyckas ska du se dig själv som lycklig, men bli inte avskräckt om lyckan inte varar. 

 

  1. Fastställ en tidsgräns i förväg. 

När du spelar är det enkelt att tappa bort tidsuppfattningen. Ställ in en timer eller ett larm, och när den går igång ska du sluta! Det är troligt att du förlorar mer pengar ju längre du spelar.

 

  1. Försök aldrig att återhämta förluster. 

Du har inte riktigt fastställt en penninggräns om du förlorar pengar och sedan försöker vinna tillbaka en del av dem innan du går. Att jaga dina förluster brukar bara leda till stadigt ökande förluster. 

 

  1. Undvik att spela om du känner dig nedstämd eller störd. 

Det kan vara svårare att fatta beslut när du är stressad eller har psykiska problem. Se till att du bara satsar när du är i en positiv och rationell sinnesstämning.

 

  1. Måttliggör ditt spelande och andra aktiviteter. 

Det är osannolikt att du fortfarande bara spelar på skoj när det blir din enda form av underhållning, och ditt spelande kan till och med bli ett problem. Se till att spelandet inte är din enda hobby. 

 

  1. Ta inte med dig ditt bankkort. 

Detta är en smart metod för att skydda din utgiftsgräns och förhindra att det faktum att du är “i stunden” grumlar ditt omdöme.

Leave a Comment